Om oss

Hem > Om oss

Om oss

Vi är Svalan

Hela vår verksamhet bygger på en grundtanke – att tillfredställa alla smaker. Det gäller våra luncher med genuin husmanskost, våra menyer med klassiska matglädje för fest och catering liksom det vi serverar i våra konferenser.

Från att ha varit sommarnöje och rekreationsort för 17- och 1800-talets blev Brunnsparken Örebros främsta nöjespark med krogar och festplatser. 1934 omvandlades parken till Folkets park, som till dess legat vid Rynningeberg på Norr. Den populära parkscenen har genom tiderna lockat både kända svenska och utländska artister.

Mitt bland detta byggdes Svalan i början av 70-talet. Restaurangen ersatte en träpaviljong från brunnstiden som revs. Namnat Svalan är inte svårt att förstå när man ser den säregna formen som kan föra tankarna till japanskt pappersorigami. Men vid närmare anblick ter sig det hela något stadigare, med de nedvikta hörnen förankrade i betongfundament och de upplyfta spetsarna burna av rätt så grova stålpatier.

Vi är tillägnade göra din dag lite bättre. Med god husmanskost och trevliga konferenser sätter vi guldkant på vardagen. Detta har alltid varit vår målsättning – och vi arbetar aktivt för att behålla detta goda rykte.
Välkommen!

IMG_2560

Inget för samman människor

som god mat.

VIlka är vi

Vi på Svalan

Charlotte Wahman

Charlotte Wahman

Thomas Schöllin

Thomas Schöllin

Fredrik Jansson

Fredrik Jansson

Att boka ett bord online är enkelt.

Vill du besöka oss? Boka smidigt ett bord online!